Vi ste ovde
Naslovna > Društvo > Dve milijarde evra od 21. aprila dostupno privrednicima, mere vlade i za poljoprivredna gazdinstva

Dve milijarde evra od 21. aprila dostupno privrednicima, mere vlade i za poljoprivredna gazdinstva

Beograd, 16. april 2020.

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali izjavio je da je Vlada Srbije danas donela uredbu o garantnoj šemi koja će obezbediti dve milijarde evra kredita privrednicima, koji će biti dostupni od utorka, 21. aprila.

Mali je na konferenciji za novinare u Palati Srbija, povodom novih ekonomskih mera u borbi protiv SOVIDA-19, rekao da je Vlada donela tri uredbe i da jedna od njih obezbeđuje dve milijarde evra koji će biti dostupni privredi, kao i da najveći deo garantuje država.

Već od naredne nedelje ta sredstva biće na raspolaganju svim preduzetnicima, mikro, malim i srednjim preduzećima. Obećanje koje smo dali prošle nedelje da ćemo doneti tu uredbu, sada samo ispunili, istakao je Mali.

On je izrazio zahvalnost Narodnoj banci Srbije i Udruženju banaka koji su proteklih dana naporno radili na ovoj uredbi.

Na raspolaganju vam je dve milijarde evra garantovanih kredita od države do kojih možete da dođete preko banaka, naveo je on, i objasnio da su krediti na period do 36 meseci, sa grejs periodom od 9 i 12 meseci.

Vlada pomaže poljoprivrednicima u saniranju posledica koronavirusa

Vlada Republike Srbije donela je na današnjoj sednici mere koje se tiču podrške poljoprivrednicima usled širenja zarazne bolesti COVID-19.

Nove mere Vlade u borbi protiv te bolesti odnose se na poljoprivredna gazdinstva koja će imati olakšan pristup korišćenju kredita u otežanim uslovima izazvanim epidemijom koronavirusa.

Poljoprivredna gazdinstva će, takođe, dobiti i novčanu pomoć kako bi što lakše sanirala posledice novonastale situacije izazvane pomenutim virusom.

Ostavite odgovor

Top