Ви сте овде
Насловна > Шумадија > Drugi medijski forum: “Dr Marko Mladenović” -Topola

Drugi medijski forum: “Dr Marko Mladenović” -Topola

Ministarstvo Kulture i informisanja je na osnovu sprovedenog Konkursa za sufinansiranje projekata organizovanja i učešća na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima, kao i projekata kojima se doprinosi unapređenju profesionalnih i etičkih standarda u oblasti javnog informisanja u 2019. godini. odobrilo da sufinansira projekat Agencije Braf- IFM radiju iz Topole za projekat:Drugi medijski forum: “Dr Marko Mladenović” -Topola

U rešenju ministarstva objavljenom na zvaničnom sajtu nalazi se i deo zaključka stručne komisije za ocenu projekata:” Projekat  se  odnosi  na  organizovanje dvodnevnog  stručnog  skupa  na  kom  će  se govoriti o izveštavanju lokalnih  i regionalnih  medija  o  depopulaciji stanovništva  Srbije. Zadatak inicira medijsku  akciju protiv  bele  kuge  koja  je jedan od najvećih društvenih problema u Srbiji.  Spisak  predavača  i  panelista ukazuje da se radi o ozbiljnom edukativnom procesu čiji je cilj da obuči novinare za izveštavanje  o  ovom  problemu.  Posebnu motivisanost novinara  će  osigurati nagrada  “Dr Marko Mladenović”,koja  se dodeljuje  autorima  za  najbolji  medijskih prilog o borbi protiv bele kuge i temama iz ove oblasti.”

Dvodnevni skup po drugi put za redom biće organizovan novembra meseca u Topoli uz učešće lokalnih, regionalnih i nacionalnih medija.Skupu će prethoditi nagradni konkurs.Više pojedinosti o svemu vas očekuje u danima koji dolaze.

Da se podsetimo, prvi medijski forum održan je 02.11.2018.godine. Od održavanja foruma do danas mnogi novinski članci, radijski i televizijski prilozi koji se odnose na depopulaciju su citirali navode učesnika skupa.

(doktor Marko Mladenović)

Dobitnici prvog pozivnog konkursa nagrada “Dr Marko Mladenović” 2018.godine bili  su: Katarina Đorđević iz Beograda za tekstove pod zajedničkim naslovom ,,Pražnjenje Balkana”, objavljenim u dnevnom listu ,,Politika” ; Aleksandar Nićiforović iz Novog Pazara za televizijsku reportažu ,,Trojke iz Novog Pazara”, emitovanu na Televiziji Novi Pazar ; Jelena Stojković iz Vranja za reportažu ,,Kostin osmeh nam vraća nadu u život”, objavljenoj u dnevnom listu ,,Večernje novosti”. Žiri je takođe dodelio i posebnu nagradu za izuzetan medijski doprinos u borbi protiv depopulacije u Srbiji Milanu Popoviću iz Beograda za tv seriju ,,Zadnja kuća Srbija” kao i PLAKETU – POHVALU za kolektivnu redakcijsku posvećenost i primerne rezultate u obradi tema iz sfere konkursa redakciji RTV Kopernikus iz Jagodine.

Ostavite odgovor

Top