Ви сте овде
Насловна > Друштво > Dan otvorenih vrata: Budući srednjoškolci na korak do odluke (foto i video)

Dan otvorenih vrata: Budući srednjoškolci na korak do odluke (foto i video)

Srednja škola „Kralj Petar I” danas je ugostila učenike osmih razreda iz OŠ „Dušan Radonjić” iz sela Banja i OŠ „Karađorđe”, pruživši im priliku da se upoznaju sa bogatom ponudom obrazovnih i vannastavnih aktivnosti ove ustanove. Dan otvorenih vrata privukao je brojne zainteresovane osnovce koji su mogli da steknu uvid u funkcionisanje škole i odluke koje će uticati na njihovu budućnost.

Školski kabineti i laboratorije: Prvi korak ka znanju

Poseban utisak na nas ostavila je topla dobrodošlica koju nam je  priredilo nastavno osoblje i učenici škole. Na samom ulazu, nas je srdačno dočekao direktor škole, Miloš Petković, koji je ukazao na važnost ovakvih događaja za buduće srednjoškolce.

Nastavno osoblje, predvođeno profesorkama Snežanom Stanković, Karolinom Aleksandrović i Danijelom Jevtić, pokazalo je visok nivo stručnosti i posvećenosti.

Profesorka Snežana Stanković, koja predaje veterinarskim tehničarima, strpljivo je odgovarala na sva naša pitanja.Više o tome pogledajte na sledećem linku:

U hemijskom kabinetu, profesorka Karolina Aleksandrović je predstavila prednosti školovanja u „Kralju Petru I” kroz interaktivan razgovor sa učenicima.

Profesorka Danijela Jevtić je u kabinetu fizike sa svojim učenicama prikazala niz zanimljivih eksperimenata, demonstrirajući uspehe svojih učenika.

Specijalne emisije iz oba kabineta biće dostupne u danima koji dolaze.

Vannastavne aktivnosti: Razvoj kreativnosti i veština

Pored redovne nastave, učenici su se upoznali i sa vannastavnim aktivnostima škole. Dramska, kaligrafska i sportska sekcija su samo neke od aktivnosti koje škola nudi, pružajući učenicima priliku da razvijaju svoje talente i interesovanja.

Slatki proizvodi učeničke zadruge: Ukusni dodatak događaju

Za kraj, celokupan ugođaj upotpunili su slatki proizvodi iz učeničke zadruge, koji su bili odlično prihvaćeni od strane posetilaca. Ovi proizvodi su pokazali ne samo kulinarske veštine učenika već i njihovu sposobnost da upravljaju projektima i rade u timu.

Obrazovni smerovi za školsku 2024/2025 godinu

Prema rečima profesorke Snežane Stanković, budućim srednoškolkama i srednjoškolcima  na raspolaganju su sledeći smerovi:

– Gimnazija: društveno-jezički smer
– Poljoprivreda: proizvodnja i prerada hrane, poljoprivredni tehničar digitalnih tehnologija i veterinarski tehničar
– Mašinstvo i obrada metala: treći stepen, operater mašinske obrade i mehaničar motornih vozila, kao i novi četvrti stepen – tehničar za kompjutersko upravljanje CNC mašinama

Članovi učeničke zadruge sa oduševljenjem su prihvatili predlog za saradnju da budu deo dečijeg i omladinskog programa naše medijske kuće. U okviru saradnje biće realizovan konkurs za najbolju reportažu i obuka koju će voditi dr Zoran Jevtović, redovni profesor Departmana za komunikologiju i novinarstvo Univerziteta u Nišu.

Dan otvorenih vrata bio je odlična prilika za učenike da se upoznaju sa mogućnostima koje im nudi Srednja škola „Kralj Petar I”. Raznovrsni obrazovni programi i vannastavne aktivnosti omogućavaju svakom učeniku da pronađe svoj put i razvija svoje potencijale. Sa nestrpljenjem očekujemo nove generacije srednjoškolaca koji će svojim radom i zalaganjem doprineti daljem uspehu ove ugledne škole.

tekst i foto:Peđa Filipović

video produkcija:Dejan Petrović

Ostavite odgovor

Top