Ви сте овде
Насловна > Друштво > 10 GODINA WEBER FABRIKE U TOPOLI

10 GODINA WEBER FABRIKE U TOPOLI

Beograd 01.09.2022.

Kompanija Saint-Gobain obeležila je u Ambasadi Francuske ,,Godinu Jubileja“. Proslavljene su čak četiri godišnjice i to 10 godina od akvizicije Weber fabrike u Topoli, 15 godina od akvizicije Weber fabrike u Apatinu, 20 godina rada brenda Isover u Srbiji i 25 godina poslovanja brenda Rigips u Srbiji.

Direktori Mirjana Lučić i Vladan Ilić uručili su diplome i priznanja poslovnim partnerima sa kojima su tokom proteklih decenija uspešno sarađivali na mnogobrojnim projektima. Proslavi su prisustvovale zvanice iz segmenta građevinarstva, arhitekture, investitori i partneri sa kojima su realizovali projekte, kao i ambasador Francuske Pjer Košar sa svojim timom.

                                                 (Vladan ilić)

,,Ovo je godina kada slavimo jubileje i naše uspehe koje smo postigli u Srbiji i regionu. Želja nam je da postanemo lider na tržištu sa inovativnim proizvodima i sistemima, zasnovanim na dobitnoj kombinaciji vrhunskog lokalnog znanja i međunarodnog iskustva. Primenjujemo filozofiju „misli globalno, deluj lokalno” i naši partneri prepoznaju benefite takvog načina poslovanja“, rekla je Mirjana Lučić.

Saint-Gobain je na tržištu Srbije prisutansa sedam brendova, a u segmentu građevinskih proizvoda kompanija je fokusirana na tri brenda: Isover, Rigips i Weber.

,,Do sada smo realizovali više od 5.000 vodećih, najznačajnijih i najvećih projekata u Srbiji.Znamo da je uloga materijala značajna, naročito u segmentima završnih radova koji su naša okosnica u poslovanju i zato u ovom trenutku Grupa ima više od 40 istraživačkih centara za inovacije u svetu. Moto Grupe ,,Makingtheworld a betterhome” jasno opisuje svrhu našeg poslovanja. Iz istog razloga smo se obavezali da ćemo na nivou Grupe biti karbon-neutralni do 2050.Inovativni materijali uvek pomažu u prevazilaženju postojećih prepreka i daljem razvoju građevinarstva, jer je to pravac koji vodi ka boljim rešenjima, performansama i uštedi svih resursa, a naročito vremena. Naše inovacije prate trendove i potrebe tržišta.“poručuje Vladan Ilić.

Saopšteno jei da ćena osnovu odluke Saint-Gobain Grupe Mirjana Lučić nastaviti karijeru u okviru Grupe u Češkoj kao zamenik finansijskog direktora za klaster Istočne Evrope (Deputy of CFO Eastern Europe Cluster), a Vladan Ilić od 01. oktobra postaje generalni direktor (CEO),,Saint-Gobain građevinski proizvodi“ d.o.o. Beograd.

 (Mirjana Lučić i Vladan Ilić)

Grupa Saint-Gobainpočela sa radom 1665. godine u Francuskoj, osnivanjem Kraljevske staklare od strane Luja XIV i otvaranjem fabrike u malom gradu Saint-Gobain po kome je Grupa i dobila naziv. Danas posluju u 76 zemalja i imaju promet više od 40 milijardi eura i 166.000 zaposlenih. Jedan od važnih segmenata strategije je inovativnost i neprestano ulažu u istraživanje i razvoj.

U Srbiji posluju od1996. godine i imaju više od 100 zaposlenih. Deo su mnogih značajnih projekata u segmentu društvene odgovornosti, među kojima su prečišćavanje otpadnih voda iz fabrika, podrška brojnim udruženjima koja imaju za cilj očuvanje životne sredine i održivu gradnju,a rade i na smanjenju količine otpada kroz reciklažu.

 

foto i tekst:Aleksandar Jančević

Ostavite odgovor

Top