Ви сте овде
Насловна > Projekti > Вести за ОСИ > ‘’Zagrljaj na berbi’’

‘’Zagrljaj na berbi’’

PROJEKAT:”VESTI ZA LAKŠI I LEPŠI ŽIVOT OSI”

Od 1962. godine u Topoli se početkom oktobra u čast grožđa i vina, održava privredno–turistička manifestacija ‘’Oplenačka berba’’. I ove godine, tradicija se nastavila. Od 6. do 8. oktobra održana je jubilarna, 60. ‘’Berba“.Duž  ulica Topole  protezali su se štandovi prepuni grožđa i vina, voća, suvenira i proizvoda starih zanata.
Od svog osnivanja, 2002. godine, Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima ‘’Zagrljaj’’ iz Topole uzima učešće na ovoj manifestaciji. Tako je bilo i ove godine.

Na kreativnim i radno-okupacionim radionicama deca i mladi sa smetnjama u razvoju, njihovi roditelji, angažovani stručnjaci i saradnici i prijatelji Udruženja, danima i mesecima vredno su pripremali radove za izlaganje na Berbi. Tako su se na tezgi našli upotrebni i dekorativni predmeti ukrašeni dekupažom, slike, magneti sa motivima Topole i Oplenca, slana i slatka zimnica, slatkiši.
Štand je posetio veliki broj posetilaca, koji su razgledali radove, razgovarali sa članovima Udruženja ili kupili nešto što će ih sećati na ovogodišnju ‘’Berbu’’. Sav prihod sa manifestacije biće utrošen za nabavku materijala za nove aktivnosti Udruženja.

Udruženje postoji već 21. godinu, okuplja decu i mlade sa smetnjama u razvoju i njihove porodice. Kroz razne programe ‘’Zagrljaj’’ pruža podršku  u cilju socijalne inkluzije, poboljšanja kvaliteta života, socijalizacije,  osamostaljivanja i što veće vidljivosti svojih korisnika u okruženju, kako bi se javnost senzibilisala za potrebe i probleme ove osetljive društvene grupe i animirala u pravcu aktivizma i šire podrške.

Autor teksta:Slavica Đurić Pavlović

medijski sadržaj broj:3

foto:arhiv UG “Zagrljaj”

Naziv projekta:“VESTI ZA LAKŠI I LEPŠI ŽIVOT OSI”

Glavni i odgovorni urednik:Predrag Filipović

Nosilac projekta:Medijska kuća I FM Topola, portal NOVINicE

Ostavite odgovor

Top