Ви сте овде
Насловна > Друштво > Јесењи 12. Радио дани РАБ Србија

Јесењи 12. Радио дани РАБ Србија

jesenjidani1Јесењи 12. Радио дани у организацији Удружења радио-станица РАБ Србија одржани су од 28. до 30. октобра, у Хотелу Соларис Ресорт, у Врњачкој бањи. Учесници и овог највећег медијског празника у Србији били су и представници радија И ФМ 92,7 из Тополе.

До сада најбројни Радио дани РАБ Србија са око 300 колега и гостију из земље и иностранства: Милош Рајковић (Регулаторно тело за електронске медије),Емир Повлакић (Регулаторна агенција за комуникације БиХ), Горан Вуковић (Регулаторно тело ЦГ), Аднан Осмаганић, власник Радија „Стари град” (РСГ) и „Антена радија” из Сарајева, Ђорђе Савев с Радио „Ситија” из Македоније, Орхан Хоџић (Радио Елмаг, Подгорица ЦГ ), проф. Мирољуб Радојковић(Факултет политичких нау- ка Беогард), проф. Владета Радовић (Филозовски факултет у Нишу), проф. Предраг Вујовић (Пословна школа за ПР Београд), Бола Жолт,(консултант из Мађарске), Мирко Прља (Привредна комора Србије), Небојша Јаковљевић (директор Музичког центра Крагујевац и члан бенда Освајачи), Звонко Пантовић Чипи (певач групе Освајачи), Емил Холцер (стручњак за писање пројеката), Мери Билић (новинарка Политике), Марко Лазовић (Проинсигхт), Мурањи Јанош и Ерки Балаж (Висока фреквенција Мађарске) и Данко Кардовић (Директ Медиа).

Председница РАБ Србија Маја Раковиц није крила задовољство што су Радио дани све посећенији, па су тако по први пут на њима били и представници Црне Горе.

За шест година постојања Удружења радио-станица РАБ Србија заједно смо урадили много. Иза нас је успешна година. Постали смо репрезентативна организација и једино удружење радио- станица у Србији. Као скупштински предлагачи, Скупштина Србије је за члана РЕМ-а изабрала Горана Пековића, нашег кандидата. Он је већ био у РЕМ-у и тада се као члан тог независног тела показао као неко ко је спреман да саслуша наше проблеме. Други успех је мој лични, а тиче се и вас, односно мог ангажовања и у РАБ-у, поред рада у Накси радију и у Накси националу. Добитница сам признања Удружења пословних жена Србије ,,Цвет успеха за жену змаја“ и то је највеће признаје које једна жена предузетник у Србији може да добије и њега посвећујем свима вама јер заједно нижемо успехе – рекла је Маја Раковиц.

Почасни члан Савета РАБ Србија Петар Пунчев отворио је Радио дане уз поруку да се чланице РАБ-а и надаље држе заједно.

Саветујем вам да уживате, јер нема пуно занимања због којих се на посао иде с осмехом и позитним ставом. Будите пуни снаге али и не заборавите да је и радио, као и живот, циклус са успонима Јесењи 12. Радио дани РАБ Србија Текст: Марина Димитрић и падовима. Сачувајте пријатељства која вас држе заједно и овај ентузијазам који видим код свих вас на Радио данима и не заборавите да ме поново позовете – рекао је Пунчев.

Најсвечанији део 12. Радио дана био је 29. октобра, када је потписан Коалициони споразум о сарадњи Удружења радио- станица РАБ Србија и Удружења локалних телевизијских станица Нова мрежа Србије. Коалициони споразум о заједничком деловању ова два удружења потписали су председница РАБ Србија Маја Раковиц и председник Нове мреже Србије Мирослав Пауновић.

Овим документом су се оба удружења сагласила да ће заједно наступати на медијској сцени у земљи и иностратнтву, да ће договарати и координирати заједничке кораке и акције, размењивати искуства, заједно наступати пред државним органима и независним медијским организацијама, а све у циљу унапређења медијске сцене у земљи, афирмисати основне вредности слободе медија и слободе јавног информисања, а за побољшање услова пословања на медијском тржишту и радити на побољшању укупне медијске слике у земљи.

Маја Раковиц је том приликом истакла да је права срећа данас наћи људе с којима делите исту мисију и визију, а у свету у којем многи на све гледају кроз бројке..

Захваљујем Мирославу Пауновићу, преседнику Нове мреже Србије из Обреновца на сарадњи, као и Милошу Рајковићу из РЕМ-а који нас је спојио. Доста тога ћемо тек да урадимо, а у интересу свих медијских чинилаца у Србији и ово је права симбиоза радија и телевизије – рекла је она

Председник Нове мреже Србије Мирослав Пауновић рекао је да се нада да ће ова два удружења створити бољу медијску сцену и да ће радио-станице подићи на виши ниво.

Према свим државним институцијама ћемо убудуће наступати заједно како би спасили шта се спасити може. Ми ћемо изаћи ускоро с једним предлогом који ће бити део наше будуће стратегије за очување радио и телевизијских станица – рекао је Пауновић, који је и директор МАГ Телевизије

jesenjidani2Члан РЕМ-а Милош Рајковић каже да се нада да ће захваљујући овим споразумом о сарадњи убудуће и све чланице оба удружења да се развијају.

Ви сте сада велика и моћна организација која ће бити препозната на медијском небу у Србији – поручио је Рајковић.

На јесењим 12. Радио данима одржана су три округла стола: ,,Конкурси за суфинансирање – искуства”, ,,Радио индустрија – прошлост, садашњост, будућност” и ,,Улога радија у стварању хитова”. Када је реч о предавањима, Данко Кардовић (Дирецт Медиа) је представио резултате истраживања о миленијумцима у Србији. Проф. др Предраг Вујовић (Пословна школа за ПР) је говорио о најновијим трендовима ПР радио станица, а о дигиталном медију је говорио проф. Факултета политичких наука Мирољуб Радојковић. Бола Жолт је причао о најважнијој провери пре лансирања промоције, као и о музици за одређену циљну групу, Невена Суботић (Промолајн плус) о кризном ПР радио станице, а проф. Владета Радовић (Филозовски факултет у Нишу) о истраживању о медијском образовању.Срђан Мерковић (Рекламна агенција Поента) је дао савете како направити ефикасну радио рекламу, а Миња Миленковић (Наxи Национал) је говорила о истраживању локалног тржишта. О емисионој техници су говорили Мурањи Јанош и Ерки Балаж (Висока фреквенција Мађарске) и Ботка Жолт, Керпел Петер и Паланки Лајош (Наутилус КФТ Мађарска).

jesenjidani3РАБ Србија је добила још једно тело

  • Дисциплинску комисију, на чијем је челу Радојица Мали (Радио Бела Црква), а чланови су Милан Урошевић (Радио Стари град, Крагујевац) и Илија Петронијевић (Радио Сан, Ужице).

Уместо Александре Ранковић (Радио Луна Ужице) у Надзорни одбор РАБ Србије именована је Катарина Филиповић (Радио Рума и Телевизија Фрушка Гора).

Радио дане финансирају радио-станице чланице РАБ Србија, а ове 12. Радио дане улепшали су бендови Боеми из Зајечара и Освајачи из Крагујевца, све са нама – на црвеном тепиху.

 

 

Оставите одговор

Top